muskelinflamation

Är massage när man har en muskelinflammation?

En muskelinflammation är inte samma sak som inflammation i kroppen som man har när man är sjuk. Att bli masserad på det ömma området är ofta behagligt och kan skapa en kortsiktig avslappning i muskeln. Långsiktigt är det dock i de flesta fall meningslöst med massage vid muskelinflammationer om du inte går till botten med problemet varför du fått ont från första början. Det är nämligen så att en muskelinflammation (överansträngning) i grund och botten är ett symptom eller kompensation av något annat, även dom du får lindring för tillfället kommer problemet snart tillbaka inom kort.

Massage stimulerar blodflödet när du har en muskelinflamation

Det beror på att massage stimulerar blodflödet till det drabbade området och frigör naturliga smärtstillande hormoner, som kallas endorfiner, i blodomloppet. Dessa hormoner hjälper till att minska inflammation och får dig att må bättre överlag. Har du ont i kroppen kan du behöva gå till en Fysioterapeut, en sjukgymnast, för att ta redan på grundproblemet varför du fått ont i musklerna. Kroppen kan även behöva ses över av en kiropraktor eller naprapat. 

Att bli masserad på det ömma området är ofta behagligt och kan skapa en kortsiktig avslappning i muskeln. Långsiktigt är det dock i de flesta fall meningslöst med massage vid muskelinflammationer om du inte går till botten med problemet varför du fått ont från första början. Det är nämligen så att en muskelinflammation (överansträngning) i grund och botten är ett symptom eller kompensation av något annat, även dom du får lindring för tillfället kommer problemet snart tillbaka inom kort.

Är det bra att gå på massage när man har en infektion i kroppen?

Av samma anledning som du inte ska träna när du är sjuk så ska du INTE gå på massage om du har en infektion i kroppen eller känner dig allmänt sjuk och hängig. Ett alternativ då kan vara att få en lugn behandling utan knådning för en mer avslappnande effekt.Massage är alltså inte bra i alla lägen utan det finns situationer när det bör undvikas. Feber, akuta skador eller inflammationer är tillfällen man bör undvika massagebehandlingar, likaså vid hudåkommor och cancer enligt Vårdguiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.