Corona

Rutiner under influensaperiod


Vi har noga läst på samt konsulterat läkare om de bästa rutinerna för att kunna fortsätta bedriva verksamheten på ett säkert och bra sätt. Nedan presenterar vi hur vi ser på situationen, vad vi gör som företag och vad vi förväntar oss av dig som kund.

Varför har vi fortfarande öppet?

Som situationen ser ut nu så har vi gjort valet att tillsvidare ha våra mottagningar öppna. Skulle några rekommendationer från myndigheter förändras så anpassar vi oss självklart.

Vår bedömning är att med strikta hygienrutiner och kontroller så är en behandling hos oss relativt låg risk. Du är ensam i ett nyligen städat, hygieniskt rum med en massör, som följer strikta rutiner och restriktioner.

Vi vet att för många är massage ett sätt att unna sig det lilla extra, slappna av lite i den där spända muskeln eller bara komma bort ett tag. Att prioritera bort en sådan aktivitet under rådande läge har vi förförståelse för. Men för många har vi, under de 10 år vi varit öppna blivit en viktig del av deras vardag. De kanske har kroniska smärtor och spänningar som de känner att massage avlastar eller som många, behöver hjälp att slappna av. Just under en så pass stressande och extrem situation som vi alla befinner oss i just nu är det där vi hoppas kunna hjälpa till och fylla en funktion. En stund där man kan slappna av, en stund där man slipper tänka på börsras, virus, rädsla och toapapper.  Känn efter själv i kroppen, de flesta har nu ett stresspåslag som sakta kryper sig på. Under denna period så kommer vi lägga mycket jobb på en mer avslappnande atmosfär på våra mottagningar. Även om du inte känner dig i behov idag, imorgon eller om en månad, så finns vi här när du behöver det.

Du ska dock aldrig som kund behöva känna dig tvingad att komma till oss för att ditt klippkort eller presentkort håller på att gå ut. Tänk inte en sekund på det, självklart förlänger vi det. Du ska känna dig helt trygg och avslappnad när du besöker oss, så kom när du är redo.

Vad vi förväntar oss av dig som kund

  • Kom bara om du är helt frisk. Om du har sjukdomssymtom måste du ställa in, ingen debitering kommer ske vid sen avbokning.
  • Vi håller på att se över system att på ett hygieniskt och snabbt sätt ta temperatur på alla massörer och kunder. Så var beredd på att vi vid besöket kommer ta din temp för att garantera att du inte har feber i kroppen.
  • Då vi är extra lyhörda och tar det säkra före det osäkra så kommer det bli så att vi har mer sjukanmälda massörer under denna tid och kan därför komma att behöva avboka nära inpå. Vi ska självklart minimera detta, men vi vill bara informera att just under denna extrema period så kan förändring ske nära inpå en avtalad tid. Ber om förståelse för detta.
  • Är du i någon av riskgrupperna? Avstå från att gå på behandling under denna en period. Vårt mål är att Sthlm Physiques lokaler ska vara några av de tryggaste rummen man kan befinna sig i, men vi vill ändå inte riskera något.

Vad vi gör som företag

  • Vi ökar våra städrutiner. Vi är extremt noga med att rengöra alla ytor som kan tänkas vara extra känsliga så som handtag och ansiktskuddar. Våra rutiner var redan väl anpassade för detta och nu har vi utökat dem.
  • Tagit bort saker så som vattenkannor och snacks.
  • 2 ggr om dagen så tar varje massör temperaturen som ett led i att kontrollera sin hälsa.
  • Vi har alcogel och tvål överallt.
  • Utökad information om rutiner och hygien vid bokning och i lokalerna.

Massage och immunförsvar

Vi vill understryka att massage är en alternativ behandling och inget botemedel eller skydd för något typ av sjukdom. Men vi vill belysa att det inte finns något som tyder på att det skulle vara annat än positivt för en frisk person. Så ta texten nedan för vad den är, en liten studie som visar på att vissa hormoner som associerar med ett bra immunförsvar kan påverkas positivt av en massage och avslappning.

Massage så mycket mer än muskelavslappning

Syftet med denna studie var att fastställa effekten av en enda behandling med svensk klassisk massage på det endokrina systemet och immunförsvaret. Forskare på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles rekryterade 53 vuxna friska personer till studien. 29 slumpmässigt utvalda fick en 45-minuters djupgående svensk klassisk massage och de övriga 24 fick en mycket lättare massage. Tester togs just innan och upp till en timme efter utförda behandlingar. Forskarna märkte till sin förvåning att en enda massagebehandling orsakade mätbara biologiska förändringar. De som fick den svenska klassiska massagen hade mycket lägre nivåer av stresshormonet kortisol i blod och saliv och lägre nivå av arginin vasopressin, ett hormon som kan leda till ökning av mängden kortisol. De hade också en ökning av antalet lymfocyter, vita blodceller som är en del av immunsystemet. Forskarna kom fram till att om man fortsätter med fler behandlingar kan det på ett positivt sätt påverka inflammatoriska och autoimmuna tillstånd.

Källa: October 2010, 16(10): 1079-1088. doi:10.1089/acm.2009.0634"

Texten är lånad av våra vänner på Göteborgs massage.

Och ni tvätta händerna? Har du några frågor gällande influensan eller rutinerna, tveka inte att höra av dig.