Är massage avdragsgillt?

Massageterapi har många fördelar, inklusive skatteavdrag

De många fördelarna med massage – inklusive skatteavdrag!

Vi vet alla att massage känns bra. Men visste du att det också kommer med en mängd andra fördelar? Från förbättrad cirkulation till minskade stressnivåer, kan massage kan göra underverk för både kropp och själ. Är du dessutom småföretagare finns det ytterligare en fördel att lägga till på listan, och det är nämligen skatteavdrag!

Fördelar med massage

Det råder ingen tvekan om att massage känns bra. Men visste du att det också har en mängd hälsofördelar? Här är exempel på 4 sätt på vilka regelbunden massage kan förbättra din hälsa.

– Minskade stressnivåer 

Massage har visat sig minska nivåerna av stresshormonet kortisol i kroppen. Något som kan leda till förbättrat humör, minskad ångest och förbättrad sömnkvalitet.

– Förbättrad cirkulation

Massage stimulerar blodflödet och lymfdräneringen, vilket kan bidra till att förbättra cirkulationen i hela kroppen. Denna ökade cirkulation kan bidra till att minska smärta och inflammation och påskynda läkningsprocessen.

– Stärkt immunförsvar

Massage har visat sig öka aktiviteten hos de vita blodkropparna, som ansvarar för att bekämpa infektioner. Detta innebär att regelbunden massage kan bidra till att stärka ditt immunförsvar och skydda dig mot sjukdomar.

– Minskad smärta

Oavsett om du lider av kronisk smärta eller tillfällig muskelvärk kan massage bidra till att minska smärtan i hela kroppen. Massage är särskilt effektivt vid behandling av spänningshuvudvärk och nacksmärta.

Massageterapi som en skattemässigt avdragsgill utgift

Om du är småföretagare kanske du undrar om massageterapi är en avdragsgill utgift. Svaret är ja! Under förutsättning att beloppet är definierat som medicinsk vård.

För att dina utgifter för massageterapi ska vara avdragsgilla måste de betraktas som ”sjukvårdskostnader”. Det innebär att de måste uppstå för att diagnostisera, bota, lindra, behandla eller förebygga sjukdom. Med andra ord kan du inte dra av kostnaden för en ”avslappningsmassage” som en medicinsk kostnad. 

Men om du har ett läkarintyg som visar att massageterapi används för att behandla ett specifikt medicinskt tillstånd, så skulle dessa utgifter kunna betraktas som avdragsgilla.

Se även vad som gäller kring att använda friskvårdsbidraget till massage.

*Observera att detta inte ska betraktas som skatterådgivning. Rådgör med en skatteexpert för specifika frågor om din eller ditt företags skatt.

Slutsats om fördelarna med massageterapi

Om du gått och funderat på att få massage kan det alltså finnas ytterligare en anledning att boka in en tid för massage. Massagen kan nämligen vara avdragsgillt! Så om din läkare har rekommenderat massageterapi som en del av din behandlingsplan för ett specifikt medicinskt tillstånd, glöm då inte att spara kvittona, då de kan komma väl till pass i skattetider.

*Observera även igen att detta inte ska betraktas som skatterådgivning. Rådgör med en skatteexpert för specifika frågor om skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *