Medicinsk massage

medicinsk massage

Medicinsk massage är en djupgående massageform som är sjukvårdande och hälsobefrämjande. Massageterapeuten har kunskap att hjälpa dig med problem med muskler och leder genom grundlig undersökning, tester och behandling av dessa. Målet med behandlingen är att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

Skillnaden mellan klassisk massage och medicinsk massage

Den klassiska massagen som är den vanligaste bland gemene man fokuserar mest på avslappning och harmoni. Känner du dig stel, har lite ont i ryggen eller vill lyxa till det med en massage så är det oftast klassisk massage du bokar. 

Medicinsk massage fokuserar däremot på att djupgående och noggrant behandla patienter som lider av någon typ av smärta eller nedsatt rörlighet i muskler, leder eller ligament.  En medicinsk massageterapeut har helhetssyn och lägger fokus på hela kroppen. En massageterapeut som ger denna behandling använder sig av olika behandlingstekniker och kompletterar ofta med råd om träning, stretching och ergonomi i vardagen. Vid behov rekommenderar man även annan vårdgivare.

Vad hjälper medicinsk massage mot?

Inom medicinsk massage använder man sig mycket av triggerpunktsbehandling samt muskeltöjningar. Triggerpunktsbehandling genomförs genom att muskelknutor upptäcks av massageterapeuten och sedan trycks på under en längre tid för att lösa upp dem och få igång blodcirkulationen. Läs mer om triggerpunkter här. Muskeltöjningar innebär att terapeuten sträcker ut en muskel och håller den i det läget under en tid för att förbättra rörligheten i den muskeln. 

Nedan står några tillstånd listade som medicinsk massage kan hjälpa mot:

  • Nackspärr
  • Huvudvärk
  • Problem med hållning
  • Psykisk ohälsa
  • Idrottsskador
  • Ryggskott

Med mera.

Vi hjälper dig!

Lider du av något eller några tillstånd ovan? Eller har andra problem med musklerna som du vill ha hjälp med? För tillfället erbjuder vi inte medicinsk massage, men du är välkommen att boka någon av våra andra behandlingar. Vi har utbildade och erfarna massageterapeuter som kan hjälpa dig med det du behöver. Välkommen att boka tid på någon av våra mottagningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *